x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Iun 2006   •   00:00
DAEWOO. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a reusit "sa deblocheze negocierile cu coreenii de la Daewoo Motor" pentru preluarea a 51% din actiunile uzinei de la Craiova, potrivit unui comunicat al MEC. Tranzactia se afla in impas de mai mult timp, datorita refuzului partii coreene de a-si asuma raspunderea eventualelor datorii neidentificate ale uzinei. Coreeni "au acceptat" propunerile romanilor, inlcusiv "stingerea creantelor" asupra uzinei. Aceasta ar putea fi revanduta catre Renault sau Ford, despre care se spune ca si-ar fi pierdut rabdarea. (Adrian N. Ionescu)

PROTEST. Salariatii de la Tractorul nu accepta concedierea a mai mult de o suta de angajati. "Pentru a ne putea continua activitatea, avem nevoie de cel putin 2.100 de persoane, din cei 2.200 in prezent", a declarat Apostu Gheorghe, liderul de sindicat. Dupa suspendarea negocierilor cu Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul Brasov, conducerea AVAS a anuntat ca urmeaza ca activitatea societatii sa fie restransa. Conform AVAS, activitatea va fi restransa pe o platfoma de circa 40-50 hectare, fata de cele peste 120 de hectare utilizate in prezent. (Elena Stan)

BURSA. Conducerea Bursei Monetar-Financiare de la Sibiu (BMFMS) mai spera in relizarea fuziunii cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dar nu exclude varianta in care ar putea face concurenta acesteia din urma, potrivit lui Teodor Ancuta, presedintele BMFMS. "Mai exista si alte variante de dezvoltare", a declarat Ancuta, ieri, enuntand posibilitatea colaborarii cu o mare bursa europeana, ca si pe cea de a "oferi investitorilor posibilitatea de a tranzactiona actiuni la Sibiu". (Adrian N. Ionescu)

IMOBILIAR. Un nou complex rezindetial care va cuprinde 800 de apartamente va fi construit in zona Titan din Bucuresti. Investitia in ansambul Edenia se ridica la 60 de milioane de euro, iar zona va avea opt cladiri si va cuprinde si o zona comerciala cu gradinita, curatatorie, coafor, supermarket, cafenea, restaurant, centru de fitness, se arata intr-un comunicat al companiilor. Constructia proiectului care se intinde pe o suprafata de 65.000 metri patrati va incepe in aceasta saptamana si finalizarea acestuia este previzionata pentru anul 2008.

×
Subiecte în articol: economic