x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Iun 2006   •   00:00
RECTIFICARE. Deficitul bugetar estimat pentru acest an ar putea fi majorat la 2% din PIB dupa a doua rectificare de buget, de la tinta de 0,9%, stabilita la jumatatea lunii aprilie, au declarat surse oficiale citate de Mediafax. Rectificarea se datoreaza in principal din cauza fondurilor care trebuie alocate educatiei si nu au fost cuprinse in bugetul pe 2006.

AJUTOR. Subventia pentru puii broiler (pui de carne) livrati la abatoare autorizate creste, de luna aceasta, de la 1,40 la 2,80 lei noi pe cap de pasare. Acordarea acestui sprijin este conditionata de respectarea masurilor de biosecuritate. Subventia se va acorda pe o perioada limitata de timp, pana cand crescatorii de pasari isi vor reveni dupa pierderile suferite din cauza aparitiei gripei aviare in Romania.

MINE. Aproape 480 de mine vor fi inchise si ecologizate in acest an printr-un program cu o valoare de circa 400 milioane euro, activitatile miniere urmand sa fie stopate in localitati precum Balan, Borsa, Rodna sau Brad, a declarat Ionel Mantog, secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului. Fondurile necesare inchiderii si ecologizarii minelor vor fi asigurate fie integral de la bugetul de stat, fie printr-un credit sau alta forma de finantare.

STATISTICA. Produsul Intern Brut a avansat in primul trimestru cu 6,9% in termeni reali fata de primele trei luni ale anului 2005, cand ritmul de crestere a fost de 6%, potrivit Institutului National de Statistica. PIB-ul Romaniei a depasit 61 de miliarde RON, adica circa 17,4 milioane de euro. Constructiile au contribuit in cea mai mare masura la avansul PIB-ului, cresterea volumului de activitate si a valorii adaugate brute din acest sector fiind de 20,4% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut. (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: economic