x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Iun 2006   •   00:00
BROKERI PATRONAT. Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM) si-a schimbat oficial denumirea, incepand de joi, in Asociatia Brokerilor, devenind pe langa asociatie profesionala si asociatie patronala. Cele doua modificari au fost aprobate de Adunarea Generala a ANSVM din data de 26 aprilie 2006, iar joi au fost finalizate procedurile legale de inregistrare a modificarii statutului. In calitate de asociatie patronala, Asociatia Brokerilor va adresa autoritatilor propuneri de acte normative in domeniul pietei de capital.

€-Profil. Ministrul Economiei, Codrut Seres, explica in emisiunea E-Profil, difuzata astazi, de la ora 13:10, de Antena 3, cadrul in care se asigura securitatea energetica a Romaniei in anii urmatori. Un alt invitat al realizatorului Dan Constantin este directorul general al companiei Oltchim, Constantin Roibu, care prezinta perspectivele combinatului chimic din Rm. Valcea, care a aniversat recent 40 de ani de la infiintare. In fine, Marin Anton, directorul general al Rafo, isi sustine punctul de vedere in complicatul caz al rafinariei din Onesti.

REORGANIZARE. Activitatea de inchidere si conservare a minelor va fi reorganizata la nivel national prin infiintarea Conservarea Minelor SA, o societate care se va ocupa de inchiderile de mina din intreaga tara si care va avea filiale si sucursale la nivel teritorial, a anuntat ieri secretarul de stat din Ministerul Economiei, Ionel Mantog. El a spus ca Societatea pentru Inchiderea si Conservarea Minelor (ICM) SA Targu-Jiu nu isi poate achita datoriile pe care le are la stat si, in consecinta, nu are alta solutie decat sa deschida procedura de reorganizare judiciara. ICM datoreaza statului 19.000 de miliarde de lei vechi.

PE BURSA. Compania Transelectrica va scoate la vanzare la 14 iunie, prin oferta publica initiala primara, 10% din actiunile companiei (7.329.787 de actiuni) la pretul de 16,8 lei/actiune, valoarea totala a pachetului fiind de 123,14 milioane de lei. In prezent, Transelectrica are un capital social de circa 660 de milioane de lei, format din aproximativ 66 de milioane de actiuni.

×
Subiecte în articol: economic