x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Mai 2006   •   00:00
INVESTITII. Oracle va continua sa investeasca in programele educationale incepute in 1999 in Romania, tara care ofera posibilitati reale de dezvoltare, a declarat presedintele companiei americane, Safra Catz, in cursul unei intalniri la Palatul Victoria cu premierul Calin Popescu Tariceanu. La mijlocul lunii februarie 2004, Oracle a inaugurat trei centre globale de servicii si tehnologie in Romania. Compania americana este partener strategic al Guvernului in domeniul tehnologiei informatiei, in urma unui protocol semnat in anul 1997. Directorul general al Oracle Romania declara la inceputul acestui an ca investitiile companiei vor continua, unul dintre obiective fiind dublarea numarului de afaceri pana in anul 2010.

MICROSOFT, IN ROMANIA. Microsoft intentioneaza sa investeasca 13,1 milioane de euro, in patru ani, pentru infiintarea la Bucuresti a unui centru de suport tehnic, proiect pentru care solicita Guvernului o serie de facilitati, o decizie urmand sa fie luata la finele lunii mai, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Reprezentantii companiei au inceput negocierile cu autoritatile de la Bucuresti pentru deschiderea in Romania a unui centru administrativ de suport tehnic, care va deservi clienti corporativi importanti ai Microsoft. Clientii provin in principal din Germania si Franta, dar si din Marea Britanie si Statele Unite si, posibil in viitorul apropiat, din tarile Europei Centrale si de Est.

OPERATORI ALTERNATIVI. La doua luni dupa ce a intrat pe piata romaneasca, Combridge, subsiara Maghyar Telecom a anuntat atingerea pragului de 10.000 de clienti pentru serviciul alternativ de telefonie fixa Eufonika. Procentul de crestere a bazei de clienti se situeaza la aproximativ 10% pe saptamana, potrivit lui Levente Csenteri, directorul executiv Combridge.

RETAIL. Reteaua de magazine Cosmote va numara 20 de magazine la finele acestui an, dublu fata de nivelul existent la relansarea serviciilor operatorului de telefonie mobila pe piata autohtona, in 2005, a anuntat ieri directorul de vanzari si relatii cu clientii al companiei, Vassiliss Trochalidis. Compania a inaugurat cel mai mare magazin din reteaua Cosmote, cu o suprafata de 455 metri patrati. "In prezent avem 12 unitati, iar alte patru se vor adauga pana la finele acestei luni, cate unul in Bucuresti, Suceava, Satu Mare si Ramnicu-Valcea", a adaugat directorul.

×
Subiecte în articol: economic