x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Mar 2006   •   00:00
PROBLEME. Fondul Proprietatea nu va putea fi listat la Bursa in primul semestru al acestui an, asa cum se stabilise initial, a declarat ieri Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de buget-finante a Senatului, membrii comisiei ajungand la concluzia ca deocamdata nu sunt indeplinite toate conditiile legale. Varujan Vosganian a explicat ca deocamdata nu toate firmele care sunt incluse in portofoliul Fondului sunt listate la Bursa, dintre cele 114 companii care sunt incluse, in diverse procente, in Fondul Proprietatea, numai 60 dintre ele respectand aceasta procedura, iar cele mai mari companii din Fond - Loteria Romana, Imprimeria Nationala si utilitatile publice - nefiind listate. "Concluzia noastra, desi presedintele Fondului venise sa ne roage sa facem niste derogari, ca Fondul sa fie listat, noi am considerat ca o astfel de formula nu este potrivita", a precizat Vosganian, adaugand ca, probabil, Fondul va deveni oprational pe Bursa in al doilea semestru al acestui an. (Aniela Nine)

VALUTE. Cursul de schimb al euro a pierdut peste 2 bani, pe fondul unor vanzari mari de valuta, revenind sub pragul de 3,5 lei. BNR a anun-tat un curs de referinta de 3,4814 lei/euro, cu 2,44 bani sub nivelul publicat luni. In opinia dealerilor, evolutia de marti era de asteptat, in conditiile in care BNR a atras luni, prin depozitul cu scadenta la o luna, 80% din ofertele bancilor comerciale, respectiv 2,85 miliarde de lei (peste 800 de milioane de euro).

FONDUL PROPRIETATEA. Peste jumatate din cererile de acordare de actiuni la Fondul Proprietatea vor fi solutionate pana la sfarsitul anului 2006. "Derularea in continuare a procesului nu va fi ingreunata, pentru ca restul actiunilor vor ramane in proprietatea statului, care le va acorda solicitantilor pe masura solutionarii cererilor", a afirmat Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de buget-finante a Senatului. Pana in prezent au fost inche-iate procedurile pentru 14.000 de actionari. (Aniela Nine)

MARTISOR EUROCOR. Institutul Eurocor vine de martisor cu trei noi cursuri: Protocol si Organizare evenimente, Feng Shui, Manager de proiect. Cursurile pot fi studiate acasa prin metoda Eurocor si ofera explicatii teoretice si sugestii practice privind inceperea unei cariere in domeniul Protocol si Organizare evenimente, precum si informatii valoroase pentru a deveni un bun manager de proiect. Bucuria regasirii echilibrului energetic mult dorit va asteapta in cursul de Feng Shui. Detalii suplimentare la www.eurocor.ro.

×
Subiecte în articol: economic fondul