x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Feb 2006   •   00:00
CREDITE IN LEI. Pentru Banca Transilvania, anul 2006 a inceput foarte promitator. In primele trei saptamani din februarie, creditele acordate in lei sectorului IMM s-au dublat ca numar si volum, comparativ cu luna ianuarie a.c. Banca Transilvania, singura banca privata romaneasca din top 10, si-a bazat cresterea portofoliului de credite - in cea mai mare parte - in lei, ponderea acestor credite depasind 60% din totalul portofoliului de credite. Banca Transilvania a majorat toate dobanzile bonificate pentru depozitele constituite de persoanele fizice si juridice, fiind cu un pas inaintea celorlalte banci de retail din sistem.

LUCRARI INTARZIATE. Ministerul Transporturilor va inaspri clauzele contractelor de incredintare a lucrarilor de infrastructura si ar putea interzice accesul la licitatii firmelor care nu si-au indeplinit obligatiile. Initiativa este urmare a analizarii de catre ministrul Gheorghe Dobre a stadiului lucrarilor de reabilitare a DN6. Acestea au fost acordate firmelor Grassetto, Prodeftiki si companiei Strabag. Dobre se va intalni cu reprezentantii companiilor care nu au respectat prevederile tehnice si termenele stabilite in graficele de executie. "Daca acestia nu vor veni cu un calendar de recuperare a intarzierilor, ii scot din lucrare", a anuntat Gheorghe Dobre.

PREVEDERE. Imprimeria Nationala executa noile vignete care trebuie eliberate, incepand cu 1 ianuarie 2007, de asiguratorii RCA. "Potrivit noilor masuri ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), orice polita RCA valabila si in anul 2007 (de exemplu una cumparata la 2 ianuarie 2006, cu valabilitate de un an) trebuie insotita de vigneta. Avand in vedere termenul scurt de indeplinire a deciziilor CSA, vignetele s-au gasit la vanzare, la sediul CNIN din Bucuresti, incepand cu data de 23.01.2006", a declarat Dan Docan, directorul general al Imprimeriei. Pana la aceasta data au fost livrate aproape doua milioane de rovignete, a mai precizat Docan. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic