x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Dec 2005   •   00:00
PRIVATIZARE. Guvernul a modificat cateva conditii la privatizarea filialei Electrica Muntenia Sud. Astfel, dupa depunerea, in prima etapa, a ofertelor angajante, se vor califica in a doua etapa investitorii care au obtinut un punctaj minim de 75 de procente din punctajul primului clasat. In a doua etapa, cei calificati vor depune ofertele angajante imbunatatite. In competitie se afla zece investitori. (A.N. Ionescu)

MAJORARI. Salariul minim pe economie va creste cu 20 de lei noi pana la valoarea de 330 de lei, incepand de la 1 ianuarie 2006, a hotarat Executivul. Aceasta majorare este menita sa acopere rata inflatiei prognozate pentru anul viitor. Si venitul minim garantat acordat familiilor si persoanelor care nu au alte surse de venit va creste cu sume ce variaza intre 4 lei si 14 lei. Alocatia pentru copii va fi de 24 de lei noi, iar indemnizatia acordata la nastere mamelor pentru fiecare dintre primii patru copii va creste la 195 de lei.

CEC. Platile compensatorii pentru salariatii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) care vor fi afectati de procesul de restructurare a bancii vor trebui evidentiate in contabilitate la data la care sunt datorate, conform unei Ordonante de Guvern. Vanzarea pachetului de pana la 5% din capitalul social al CEC catre salariati si membrii Consiliului de Administratie se va face prin asociatia constituita in acest scop. Presedintele Comisiei de privatizare va fi ministrul Finantelor.

×
Subiecte în articol: economic