x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Noi 2006   •   00:00
CONSTRUCTII.Firmele romanesti de constructii vor sa aduca muncitori din Turcia, Pakistan si China. "Exista numeroase solicitari pentru muncitori straini, in conditiile penuriei de personal din Romania. In acest moment nu mai exista muncitori disponibili nici in Republica Moldova sau in Ucraina, asa ca forta de munca va proveni din tari ca Turcia, Pakistan sau China", a afirmat Laurentiu Plosceanu, vicepresedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii.

AVICULTURA.Piata produselor din domeniul avicol se va apropia, anul viitor, de nivelul de un miliard de euro, comparativ cu valoarea de 700 milioane de euro estimata pentru 2006, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van. Importurile de carne de pui se vor situa in acest an la circa 150.000 tone, fata de 160.000 de tone anul trecut, iar consumul de carne de pui se va plasa la 20,7 kg/cap locuitor, nivel similar cu cel de anul trecut, potrivit lui Van.

PANIFICATIE. Circa 15% din totalul de 8.000 de unitati de morarit si panificatie din Romania nu respecta noile norme sanitar-veterinare, a declarat presedintele patronatului Rompan, Aurel Popescu. "Circa 70% dintre unitati se afla intr-o perioada de tranzitie, deruland investitii, iar alte 15 procente respecta normele", a afirmat Popescu. Potrivit acestuia, investitiile straine in sectorul panificatiei vor creste o data cu integrarea Romaniei in UE, in special in domeniul pastelor fainoase si al biscuitilor.

FRAUDA. Politia si Garda Financiara au descoperit o fabrica clandestina de tigarete in orasul Baicoi, judetul Prahova, unde erau produse tigarete sub marcile Carpati si Zorro, aprovizionata cu tutun provenit de la firmele Galaxy Tobacco si Interagro, prin intermediul a trei firme care nu aveau autorizatie ca antrepozit fiscal pentru producerea tigaretelor. Prejudiciu produs prin neplata accizelor se ridica la 4 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Fiscului. (Daniela Ivan)

DEFECTIUNE. Clientii BRD din Bucuresti si din tara nu au putut folosi cardurile timp de cateva ore ieri seara, din cauza unei probleme la sistemul informatic central al bancii. "Am avut o problema de natura electrica la sistemul informatic. Specialistii nostri s-au straduit sa repuna sistemul in functiune cat mai repede. Nu a fost o problema grava, dar, din pacate, a fost afectata reteua din toata tara", ne-a declarat Adela Pascu, secretarul general al BRD-GSG. Defectiunea a afectat reteua de ATM-uri, tranzactiile pe card neputand fi efectuate. La ora inchiderii editiei, sistemul fusese repus in functiune.

×
Subiecte în articol: economic