x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Noi 2006   •   00:00
MEDICAMENTE. Piata farmaceutica romaneasca va creste in acest an cu 19% fata de valoarea de 1,2 miliarde de euro inregistrata in 2005, iar pentru urmatorii 3-5 ani este estimata o dinamica de pana la 15%, potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania. Estimarile se bazeaza pe nevoile pietei, potentialul mare de crestere, dezvoltarea marketingului si a vanzarilor. Evolutia pietei de retail a determinat cresterea din acest an, vanzarile de medicamente fara prescriptie inregistrand un avans de peste 20%.

REGULI NOI LA VAMA. Autoritatea Nationala a Vamilor invita agentii economici care au nelamuriri cu privire la aplicarea regimului de tranzit comun, comunitar si TIR sa participe la discutii referitoare la aceste subiecte la sediul din strada Matei Millo, Bucuresti, intre orele 10:00-14:00, sala e-learning, in zilele de 15 noiembrie si 30 noiembrie. Dupa aderarea la UE, Romania va aplica Codul Vamal Comunitar care poate fi citit pe site-ul Comisiei Europene http://europa.eu.int. si pe cel al Autoritatii Nationale a Vamilor: www.customs.ro. (Daniela Ivan)

TRANZACTIE. Compania israeliana de dezvoltare imobiliara BSR Europe a achizitionat pentru 14 milioane de euro proiectul rezidential West Park. Compania internationala Rom Canada Group a anuntat, in primavara acestui an, ca va dezvolta un complex rezidential, care va cuprinde, intr-o prima etapa, 10 blocuri in Bucuresti, cu 490 de apartamente, in cartierul Militari. BSR este divizia pentru Europa a companiei israeliene BSG Engineering&Development, firma a carui actionar majoritar, omul de afaceri Eitan Eldar, este dezvoltatorul proiectului Planorama din Bucuresti.

PARTENERIAT. Eximbank va furniza garantii si asigurari clientilor persoane juridice ai HVB Tiriac Bank. Produsele furnizate in urma conventiei cu HVB Tiriac Bank sunt garantii si asigurari in numele si contul statului si compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei. Eximbank poate acorda credite pentru a completa finantarile asigurate de HVB Tiriac Bank, precum si sindicalizari de risc pentru diminuarea riscurilor asumate de banca in cazul creditelor acordate clientilor sai.

SCAD SUBVENTIILE LA PUI. Executivul a decis ca de luna aceasta sa reduca la jumatate subventia acordata de stat crescatorilor de pasari pentru puii broiler, revenind la vechea valoare de 1,40 lei (14.000 lei vechi) pe cap de pui. Greutatea minima acceptata a puilor este de 1,75 kg. In luna iunie, suma ajutorului guvernamental a fost dublata, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui, la solicitarea crescatorilor de pasari, pentru a proteja piata interna.

×
Subiecte în articol: economic