x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Noi 2006   •   00:00
CONSULTANTA. Anuntul de privatizare a Societatii Nationale Radiocomunicatii (SNR) va fi publicat in prima parte a anului viitor, a declarat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. Contractul de consultanta in privatizarea SNR a fost castigat de consortiul format din CA-IB Corporate Finance si firma de avocatura Musat & Asociatii. Consultantul va primi un onorariu fix de 150.000 euro pe o durata de un an si un onorariu variabil, de 1,95%, din valoarea de vanzare a companiei.

EXPORTURI. Divizia de securitate a datelor din cadrul companiei Softwin, BitDefender, estimeaza pentru acest an vanzari de produse si servicii de securitate IT de circa 10 milioane de dolari pe piata din Statele Unite. In august, BitDefender a incheiat un parteneriat cu Internet Security Systems (ISS), preluata recent de IBM, prin care tehnologiile antivirus si antispyware BitDefender vor fi integrate in aplicatiile ISS.

NETUL PE MOBIL RAMANE SCUMP. Reducerea tarifelor de acces la internet prin intermediul telefoniei mobile la nivelul celor practicate in telecomunicatiile fixe nu va avea loc "prea curand", au declarat ieri reprezentantii Vodafone si Romania. Unul dintre motive este ca investitiile in retea pentru asigurarea unei viteze constante de acces prin terminalele mobile sunt foarte ridicate.

PRIVATIZARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 22 de scrisori de intentie din partea unor fonduri de investitii, companii farmaceutice si distribuitori de medicamente pentru pachetul majoritar de actiuni de 53% la Antibiotice Iasi, a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS. Pretul de vănzare a companiei trebuie sa fie peste capitalizarea de piata, de circa 220 de milioane de dolari.

CHIRII. Nivelul mediu al chiriilor spatiilor comerciale din Bu-curesti a crescut cu circa 20% in prima jumatate a anului, ca urmare a decalajului semnificativ intre cerere si oferta, potrivit CB Richard Ellis. Chiriile cele mai scumpe sunt n zonele centrale bine populate si variaza ntre 90 euro si 130 euro /mp pe luna. In mall-uri si galeriile comerciale, chiriile s-au mentinut la acelasi nivel, intre 60 de euro si 80 euro/mp pe luna, ajungănd păna la 120 de euro pentru spatiile mai mici de 50 mp. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic