x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Apr 2007   •   00:00
PROIECT. Asociaţiile crescătorilor de bovine vor să constituie o structură la nivel naţional, care să fie acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la Rasele de Bovin㠖 "cartea de rasă" în care sunt inventariate animalele de-a lungul generaţiilor şi performanţele productive ale acestora. Pentru conducerea cărţilor de rasă este prevăzut, în acest an, un sprijin din bugetul Ministerului Agriculturii de 7,5 lei pentru fiecare bovină şi 3,68 lei în cazul ovinelor şi caprinelor. Valoarea totală a subvenţiilor este de circa 2 milioane de lei. (Elena Stan)

TURISM. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc continuă programul "O săptămână la mare" în perioada 1 mai-15 iunie 2007. Tariful pentru şase nopţi de cazare la hotel de o stea este de 99 de lei, la două stele costă 119 lei, iar la trei stele, preţul este de 149 de lei. Tarifele enumerate mai sus nu includ servicii de masă şi sunt pentru o persoană. Vânzarea biletelor se va realiza prin agenţiile de turism membre sau nemembre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor din Turism. (Elena Stan)

CAS. Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ieri ministrului Muncii, Paul Păcuraru, ca, împreună cu Ministerul Economiei şi Finanţelor, să pregătească reducerea contribuţiei la asigurările sociale (CAS) cu aproximativ 6%, a anunţat biroul de presă al Guvernului. Cererea lui Tăriceanu intervine la circa trei săptămâni după ce el a anunţat că diminuarea cu până la 6% a CAS-ului plătit de angajaţi este o prioritate a Guvernului pentru 2008, pe motiv că este mai important ca banii să rămână la "cetăţenii activi", decât la stat.

OFERTĂ. Peste 40.000 de locuri de muncă au fost oferite ieri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, majoritatea în confecţii şi în construcţii. La evenimentul din Bucureşti, unde oferta a fost în jur de 6.000 de joburi, a participat şi ministrul Muncii, Paul Păcuraru (foto), care s-a arătat mulţumit de diversitatea posturilor oferite. Cu toate acestea, angajatorii declară că persoanele calificate sunt greu de găsit, iar candidaţii cer salarii foarte mari şi care nu sunt proporţionale cu pregătirea şi experienţa pe care o oferă. (C.P.)

GAZE NATURALE. Distrigaz Sud va contribui la Fondul social destinat finanţării parţiale a consumului de gaze naturale al populaţiei cu venituri reduse, potrivit distribuitorului. "Vrem să contribuim la Fondul social de gaze, am dat deja răspunsul autorităţilor, dar credem că această contribuţie trebuie să fie proporţională cu capacitatea financiară a fiecărei companii energeticeì, a declarat ieri într-o conferinţă de presă preşedintele Consiliului de Administraţie al Distrigaz Sud, Jean Francois Carriere.

×
Subiecte în articol: economic