x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Oct 2006   •   00:00
TRANSPORTURI. Compania Tarom va fi mai vulnerabila decat CFR dupa aderarea la UE, a opinat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. El a mai spus ca in absenta revizuirii politicii de preturi si a unor destinatii noi, Tarom va avea probleme. "Le-am spus: treziti-va! O sa vina altii, ofensivi, peste noi", a afirmat Berceanu.

MIGRATIE. Tursimul romanesc are un deficit masiv de personal, deoarece forta de munca este putina, slab pregatita, prost platita si migreaza in Occident pentru salarii mai bune, avertizeaza specialistii. "Personalul de baza, receptioneri, cameriste, ospatari si asa mai departe, este, pe de o parte, foarte greu de format la standarde profesionale inalte si, pe de alta parte, foarte greu de tinut in Romania, datorita salariilor mici", a subliniat Mihai Rasnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

PETROL. Pretul petrolului a coborat sub 58 dolari pe baril, in urma informatiilor aparute pe agentiile de presa internationale ca unele tari membre ale Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea sa nu respecte decizia de reducere a productiei cu 1,2 milioane de barili pe zi. In urma acestor zvonuri, petrolul de referinta pe piata americana a fost cotat la 57,85 dolari pe baril, la 15:10 GMT, cu 65 de centi sub pretul stabilit in sedinta bursiera anterioara. Ministrii statelor OPEC au convenit sa reduca productia cu 1,2 milioane de barili zilnic.

×
Subiecte în articol: economic