x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Iul 2007   •   00:00

SPRIJIN. Agricultorii vor primi fondurile pentru infiinţarea culturilor de toamnă pănă la 30 septembrie, a anunţat ieri Decebal Traian Remeş, ministrul Agriculturii. "In afară de rapiţă, lucrările la culturile agricole incep in august şi se desfăşoară in perioada august-octombrie, astfel incăt banii vor fi primiţi in timpul desfăşurării lucrărilor agricole. Bani sunt, iar săptămăna viitoare se va aproba şi schema de plată a acestora", a spus Remeş. (F.Z.)

Â

PŢI. Din august, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea plăti direct cele 21.000 de persoane păgubite in cazul Fondului Naţional de Investiţii (FNI). Măsură va fi pusă in practică numai după ce Tribunalul Bucureşti va da sentinţa pentru stabilirea calităţii de creditor fie a Asociaţiei Naţionale a Investitorilor FNI, fie a membrilor acesteia. AVAS a fost obligată la plata sumei de 127,37 milioane de lei, actualizată la data de 24 mai 2000 pănă la data executării obligaţiei. (E.S.)

DESPĂGUBIRI. Ministerul Agriculturii a avizat acordarea unor despăgubiri pentru culturile afectate de secetă in valoare totală de 121 de milioane de lei, a declarat ieri Decebal Traian Remeş, ministrul de resort. Este vorba despre dosarele primite pănă miercuri, pentru circa 348.000 de hectare. Banii vor fi daţi in următoarele zile. Şi cei care au una sau două bovine ar putea primi furaje de la rezerva de stat, pentru a suplini lipsa de hrană a animalelor, potrivit unei hotărări de principiu luată de Guvern. Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine a atras atenţia că, disperaţi că nu mai au cu ce să le hrănească, ţăranii işi taie animalele, ceea ce va duce la scăderea dramatică a efectivelor. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: economic