x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    03 Aug 2007   •   00:00
OFERTĂ PUBLICĂ. Compania cipriotă Sabile Limited, parte a fondului ceh de investiţii PPF Investments, va lansa o ofertă publică de preluare a companiei de asigurări Ardaf Cluj-Napoca. Sabile Limited, care deţine deja 70,81% din capitalul asigurătorului, oferă 61,7 milioane de lei (19,46 milioane de euro) pentru preluarea restului de 29,19% din Ardaf la un preţ de 0,13 lei pe acţiune. Operaţiunea publică va fi intermediată de Raiffeisen Capital&Investment şi se va derula in perioada 6 august-24 august. (F.Z.)


PEŞTE.
Companiile romăneşti ce au importat peşte destinat prelucrării, din afara Uniunii Europene, in perioada 1 ianuarie-17 iulie 2007, pot solicita returnarea taxelor vamale plătite in această perioadă, ca urmare a promulgării noii legislaţii europene
in domeniu, a anunţat Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA). Firmele interesate de recuperarea taxelor trebuie să depună solicitări la biroul vamal, responsabil cu punerea in liberă circulaţie a produselor, pănă la 14 august 2007. (F.Z.)


PEDEAPSĂ.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a sancţionat Petromservice, prin suspendarea temporară a dreptului de vot, deoarece nu a notificat instituţia că a achiziţionat 92,08% din acţiunile Delta Asigurări. Petromservice a cumpărat la 12 aprilie 30% din capitalul social al Delta, după care a mai achiziţionat 62,08% la 28 mai. Suspendarea poate fi contestată in instanţă, dar sancţiunea nu va fi suspendată pe perioada rezolvării plăngerii. Dreptul de vot al Petromservice a fost suspendat pănă la data la care CSA va aproba calitatea de acţionar semnificativ al firmei la Delta Asigurări. (D.I.)


PIAŢA MOTO
. Vănzările de motociclete şi scutere au crescut in primele şase luni cu 84% faţă de perioada similară a anului trecut, la 1.712 unităţi, cererea de scutere inregistrănd un salt de 186,8%, la 1.067 de unităţi. Scuterele au reprezentat 62,3% din totalul vănzărilor, motocicletele de stradă - 31%, motocicletele off road - 6,3%, iar mopedele - 0,5%, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Cea mai mare cerere a fost consemnată pentru modelele cu o capacitate cilindrică mică. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: economic