x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    09 Aug 2007   •   00:00
IMPRUMUT. Ministerul Economiei şi Finanţelor a văndut ieri certificate de trezorerie cu discont un randament mediu de 6,71% pe an, mai puţin faţă de emisiunea din 11 iulie, cănd randamentul s-a plasat la 6,83%. Băncile au subscris in total 468 milioane de lei, nici jumătate din căt au subscris luna trecută.


CREŞTERE. Bursa de Valori Bucureşti a inchis şedinţa de ieri in creştere. Indicele BET-C, care reflectă toate companiile listate,
a crescut cu 1,65%, in timp ce SIF-urile au căştigat 2,84%. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale BRD, cu transferuri de 15,9 milioane de lei, urmate de Flamingo, cu 10,2 milioane de lei, şi Banca Transilvania, pe acţiunile căreia s-au rulat 9,8 milioane de lei. Totalul tranzacţiilor a insumat 72,2 milioane de lei.


OMV NU RENUNŢĂ LA MOL. Gigantul petrolier OMV işi menţine propunerea unei alianţe cu compania maghiară Mol. Wolfgang Ruttenstorfer, preşedintele OMV, a declarat la Budapesta că o alianţă OMV - Mol nu ar aduce doar mai mulţi bani pentru acţionari, ci şi creşterea flexibilităţii şi a securităţii livrărilor de energie in Ungaria. Oficialul a recunoscut că deocamdată nu a fost pregătită o ofertă concretă, dar că OMV este deschisă la discuţii. Ruttenstorfer a numit ca avantaj al alianţei posibilitatea participării la proiectul Nabucco. In luna iunie, OMV şi-a dublat participaţia la Mol, ajungănd să deţină 18,6% din acţiuni. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic