x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    16 Aug 2007   •   00:00
CONCEDII. Femeile au ultimul cuvănt in alegerea destinaţiei de vacanţă, potrivit unui studiu al Babel Tour. "Chiar dacă cererile de oferte sunt făcute de bărbaţi, in ultimă instanţă deciziile sunt luate de partenerele lor, ele fiind mult mai pretenţioase in ceea ce priveşte confortul şi calitatea serviciilor", a declarat Izabela Nicolae, director de marketing Babel Tour.


DEMOGRAFIE. Populaţia Romăniei a continuat să scadă in luna iunie, inscriindu-se in tendinţa ultimilor ani, in condiţiile in care s-au inregistrat 17.047 născuţi-vii, cu 1.700 mai puţini decăt in mai, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Natalitatea s-a situat sub nivelul mortalităţii şi a avut drept consecinţă un spor natural negativ al populaţiei.


MOBILĂ. Vănzările de mobilier din Romănia ar putea creşte in acest an cu 12%-16%, la circa 700 milioane de euro, a declarat Cornel Oprişan, director de vănzări Ikea, cu ocazia lansării ediţiei 2008 a catalogului de prezentare din Romănia. Ikea a anunţat o reducere medie a preţurilor cu 12% la gama de produse din acesta, reducerile fiind operabile din 1 septembrie.


TRACTORUL. Flavus Investiţii, care a căştigat licitaţia pentru preluarea platformei industriale Tractorul Braşov, a achitat integral suma de 77 milioane euro, fără TVA, la 10 august, cu căteva zile inainte de expirarea termenului-limită, a anunţat ieri Silviu Savin, administratorul firmei. Tot la acea dată s-a făcut şi transferul de proprietate.

×
Subiecte în articol: economic