x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic-business

Info Economic-business

de Jurnalul National    |    29 Aug 2007   •   00:00

Accidentele rutiere uşoare din care rezultă doar pagube materiale vor fi tratate şi plătite de societăţile de asigurări intr-un mod simplificat. I

DESPĂGUBIRI. Accidentele rutiere uşoare din care rezultă doar pagube materiale vor fi tratate şi plătite de societăţile de asigurări intr-un mod simplificat. In formularul tipizat, eliberat de asigurator şi denumit "constatare amiabilă de accident", vor fi precizate circumstanţele accidentului, persoanele şi vehiculele implicate. Formularul va fi inmănat o dată cu poliţa de asigurare RCA, conform unui proiect de lege aprobat marţi de Guvern.

SECETĂ. Romănia importă grău, porumb şi floarea-soarelui, ca urmare a producţiei interne reduse de secetă, se arată intr-un raport realizat de Departamentul American pentru Agricultură. Deja a fost adus porumb din Brazilia, in condiţiile in care producţia internă este estimată la un minim istoric de 3 milioane de tone. (D.I.)

RABLA. A doua etapă a Programului va incepe in perioada 1 septembrie-12 noiembrie. 45 de producători, importatori şi distribuitori de autoturisme participă la acest program. Proprietarii de autoturisme vechi care vor să-şi schimbe maşina beneficiază de 3.000 de lei, sumă care se scade din preţul de achiziţie a unui autoturism nou. (D.I.)

REFINANŢARE. Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a intrat pe piaţa refinanţărilor. Persoanele care au incheiat contracte de economisire-creditare cu RBL pot folosi imprumuturile pentru refinanţarea altor credite ipotecare-imobiliare luate de la alte bănci. Insă, pentru a lua bani de la RBL, clientul trebuie să economisească o anumită sumă de bani, timp de cel puţin 18 luni, pentru a lua un credit in lei cu o dobăndă fixă de 6% pe an. (D.I.)

LICITAŢIE. Ministerul Agriculturii va organiza o licitaţie pentru selectarea băncilor care vor gestiona credite acordate agricultorilor, din bugetul Ministerului Agriculturii, pentru finanţarea unor proiecte contractate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

×
Subiecte în articol: economic