x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info economic-business 24 iulie 2007

Info economic-business 24 iulie 2007

24 Iul 2007   •   00:00

Datorii - Remin Baia Mare, fără curent

Electrica a oprit livrarea de energie către Compania Remin Baia Mare din cauza datoriilor acumulate. Reprezentanţii Electrica au precizat că datoriile se ridică la 60 de milioane de lei, insă firma nu doreşte decăt plata ultimei facturi pentru a relua furnizarea de curent electric. Ştefan Petricean, liderul Uniunii Sindicatelor Miniere Maramureş, a precizat că situaţia este periculoasă, deoarece in lipsa energiei "nu se vor putea evacua apele de mină, se vor inunda minele, iar apele vor pătrunde in pănza freatică prin lucrările miniere şi se vor deversa necontrolat, poluănd ape, terenuri". (D. Ionaşcu)

Reorientare - MOL vrea să fuzioneze cu PKN

Compania petrolieră MOL ar putea fuziona cu PKN Orlen din Polonia. Potrivit lui Ferenc Szabolcs, purtătorul de cuvănt al MOL, citat de Forbes, se are in vedere o viitoare colaborare, deoarece domeniile de activitate ale celor două companii nu se suprapun. Oficialul doreşte o colaborare pe aceleaşi linii discutate in 2003. Reorientarea MOL a survenit după ce compania austriacă OMV şi-a dublat participaţia deţinută, ajungănd la deţinerea a 18,6% din acţiuni.

Caniculă - exportul de energie va fi suspendat

In cazul in care seceta va duce la oprirea Hidrocentralei de la Porţile de Fier sau a Centralei Nucleare de la Cernavodă, vor fi stopate exporturile de energie electrică ieftină. Potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (foto), inţelegerile efectuate de Romănia permit suspendarea contractelor in caz de forţă majoră. Astfel va fi rezolvată aprovizionarea populaţiei cu energie. (Daniel Ionaşcu)

Donaţie - cărţi pentru studenţi

Cu ocazia lansării ediţiei aniversare Media Fact Book, unicul ghid anual de media din Romănia, Initiative a realizat o donaţie de carte către facultăţile de specialitate din Bucureşti. Astfel, 500 de cărţi de specialitate - media, comunicare, advertising - au fost donate bibliotecii Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din Cadrul Universităţii Bucureşti şi bibliotecii Facultăţii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

"Astfel de acţiuni sunt mai mult decăt gesturi frumoase pe care le faci din cănd in cănd. Sunt parte a misiunii noastre ca profesionişti şi formatori ai domeniului", declară Veronica Savanciuc, preşedinte Initiative Romănia.

×
Subiecte în articol: economic