x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ING: Şansele ca Guvernul să cadă până la finele anului cresc treptat

ING: Şansele ca Guvernul să cadă până la finele anului cresc treptat

03 Sep 2010   •   00:00

Remanierea Guvernului nu dă nici o garanţie că noul Executiv va trece iarna. Şansele ca Guvernul să cadă până la finele anului cresc treptat, iar tumultul politic s-ar putea intensifica semnificativ în octombrie-noiembrie, se arată într-un raport realizat de economiştii ING Bank România.

Ei consideră că remanierea guvernamentală indică faptul că tensiunile existente în cadrul PDL sunt în creştere, iar opoziţia şi-a anunţat intenţia de a îndepărta actualul Guvern prin intermediul unei alte moţiuni.
"Dacă opoziţia reuşeşte să înfrângă Guvernul, atunci se doreşte instalarea unui Guvern temporar şi organizarea de alegeri anticipate (la începutul anului 2011). Prin urmare, credem că şansele ca Guvernul să cadă până la finele anului cresc trept", potrivit ING.

Totuşi, acordul cu FMI nu este în pericol. "Premierul este acelaşi şi, în cele din urmă, el este cel care decide în privinţa acordurilor cu FMI şi Uniunea Europeană. Mai mult, România nu este în situaţia de a renunţa la acordul cu FMI, indiferent de partidul care guvernează", opinează analiştii băncii.

×
Subiecte în articol: economic