x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investiţii de 2,1 milioane de lei în Aeroportul “Transilvania”

Investiţii de 2,1 milioane de lei în Aeroportul “Transilvania”

23 Noi 2010   •   18:15

Aeroportul “Transilvania” din Târgu-Mureş va putea deservi 450.000 de pasageri pe an, în urma unor investiţii de 2,1 milioane de lei, urmând să asigure până la sfârşitul anului şi separarea fluxurilor din aerogară pentru zborurile Schengen de fluxurile pentru cele non-Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de conducerea aeroportului, la Aeroportul “Transilvania” din Târgu Mureş au început lucrările de realizare a condiţiilor de operare internaţională prin separarea fluxurilor din aerogară pentru zboruri Schengen de fluxurile pentru zborurile non-Schengen, investiţia fiind estimată la 2,1 milioane de lei, transmite corespondentul Mediafax.

“Termenul de finalizare a lucrărilor este 28 decembrie 2010, aspect ce asigură încadrarea aeroportului în setul de măsuri asumate de statul român privind aderarea la spaţiul Schengen din martie 2011. După executarea lucrărilor de construcţie, o echipă interministerială de audit va verifica şi aviza structura de aeroport internaţional aferent condiţiilor stipulate în Hotărârea de Guvern 791/2009. Zborurile în afara spaţiului Schengen se preconizează a se executa spre Israel, Marea Britanie sau Turcia. Prin realizarea celor 480 de metri pătraţi noi şi restructurarea altor 200 de metri pătraţi din aerogară se va asigura o capacitate mărită de deservire a pasagerilor, la un volum de 450.000 de pasageri pe an”, se arată în comunicat.

Directorul Aeroportului “Transilvania” din Târgu-Mureş, Ştefan Petru Runcan, i-a precizat corespondentului Mediafax că actuala capacitate a unităţii este de 350.000 de pasageri pe an. Anul trecut au fost înregistraţi în jur de 85.000 de pasageri, a spus Runcan.

Directorul Aeroportului “Transilvania” din Târgu-Mureş, Ştefan Petru Runcan, declara recent, într-o conferinţă de presă, că deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Transporturi ar putea avea loc la începutul anului 2011, iar unitatea pe care o conduce figurează între cele 12 aeroporturi eligibile din ţară.

Runcan declara că Aeroportul “Transilvania” din Târgu-Mureş s-a pregătit în ce priveşte depunerea proiectelor pentru finanţare din fonduri gestionate de Comunitatea Europeană, referitoare în primă fază la dezvoltarea infrastructurii la aeroport şi apoi a platformei multimodale, la care practic întreaga regiune să aibă un beneficiu.

Potrivit acestuia, proiectul extinderii pistei la 3.600 de metri se încadrează în valoarea maximă care se preconizează a se putea acorda pentru un proiect, de 40 milioane de euro, unitatea mureşeană aşteptând deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite în acest sens prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Transporturi.

×