x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitorii străini au gasit vinovatul pentru problemele economice

Investitorii străini au gasit vinovatul pentru problemele economice

20 Apr 2018   •   15:38
Investitorii străini au gasit vinovatul pentru problemele economice

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră că cele mai multe dintre efectele economice negative reclamate recent de politicieni sunt rezultatul legislaţiei adoptate fără o fundamentare economică prin studii de impact ce le-ar fi putut anticipa, se arată într-un comunicat al FIC.

 

"FIC şi întreg mediul de afaceri au recomandat constant realizarea unor astfel de studii şi ne exprimăm în continuare deschiderea să contribuim la acestea. Discursul politic care pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piaţă, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România", spun reprezentanţii companiilor străine.

Potrivit comunicatului FIC, investiţiile masive anticipate de guvernanţi se vor materializa cu dificultate, atâta vreme cât încrederea mediului de afaceri nu va fi recâştigată. Conform concluziilor celui mai recent indice de percepţie privind atractivitatea mediul de afaceri din România, realizat în rândul membrilor FIC în martie 2018, încrederea este la un nivel scăzut, se mai arată în comunicat.

AGERPRES

×