x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu îi trimite pe bancheri la şcoală

Isărescu îi trimite pe bancheri la şcoală

de Daniela Ivan    |    26 Oct 2017   •   15:19
Isărescu îi trimite pe bancheri la şcoală
Sursa foto: DIANA OROS

Bancherii trebuie să-şi asume specializarea continuă a angajaţilor şi să-i plătească mai bine dacă vor să recâştige încrederea clientelei, consideră Mugur Isărescu, şeful băncii centrale. Mulţi dintre salariaţii băncilor sunt plictisiţi, dezamăgiţi de salariul pe care-l au şi răspund în doi peri clienţilor, ceea ce afectează încrederea acestora în sistemul bancar.

Un scop primordial al fiecărei instituţii de credit ar trebui să îl reprezinte formarea unor angajaţi informaţi şi eficienţi, dar şi bine plătiţi. "Ei trebuie să dispună de un set de competenţe, abilităţi şi cunoştinţe profesionale actualizate în timp real. Tehnologia modernă ne oferă această posibilitate. Angajaţii care lucrează cu clienţii, de la ghişeu, cred că trebuie mai bine plătiţi”, a declarat Mugur Isărescu. Şeful băncii centrale le-a spus managerilor că e treaba lor de unde găsesc resursa financiară. “Dacă e obosit şi plictisit, nu are cum să fie politicos, înţelegător, să aibă bunăvoinţă, empatie. Am citit că angajaţii care beneficiază de programe de training coerente şi susţinute sunt mai productivi, au o fluctuaţie mai scăzută, mai eficienţi, mai responsabili şi au nevoie de mai puţină supraveghere”, a mai arătat guvernatorul BNR.

54.000 de angajaţi numără breasla bancherilor români.

E mai uşor să dai vina pe BNR

Angajaţii de la ghişeele băncilor, în 90% din cazurile în care nu au o explicaţie, spun că normele Băncii Naţionale nu îi lasă să facă anumite lucruri, deşi nu este adevărat, a mai spus guvernatorul BNR.

"Lumea înţelege că e un minister al băncilor, ministrul e guvernatorul, toţi ăia sunt subordonaţi şi trebuie să asculte. Noi dăm normele. Nu este în avantajul băncilor comerciale un asemenea comportament, dar el se repetă. La ghişeu, în 90% din cazuri, cam aşa când nu au o explicaţie, din ignoranţă, necunoaştere, nerespectarea regulilor, spun că nu îi lasă BNR, sau îi obligă BNR, depinde cum le convine", a afirmat Isărescu.

“Să nu vă supăraţi pe mine. Industria se dezvoltă, tehnologiile se dezvoltă, maniera de guvernanţă se dezvoltă. Nu aveţi încotro. La şcoală. Începem cu noi. Şi cu cei de la Banca Naţională, să nu fie supărare "

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu vrea ca angajaţii de la ghişeele băncilor să fie mai pregătiţi şi mai bine plătiţi

×
Subiecte în articol: mugur isarescu