x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu: Patru semne ale crizei au fost depăşite

Isărescu: Patru semne ale crizei au fost depăşite

21 Mai 2009   •   00:00

România va avea creştere economică în acest an, iar pe trimestrul al doilea se va consemna o creştere economică faţă de perioada similară a anului 2008, potrivit lui Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Isărescu a precizat că ţara noastră va avea o recesiune în V urmată de o creştere treptată. Potrivit Guvernatorului, deja ţara noastră a depăşit părţile cele mai grele în privinţa a 4 indicatori: cursul de schimb, inflaţia, capitalizarea băncilor şi deficitul de cont curent. La fiecare dintre aceste, Isărescu a precizat că punctul maxim a fost depăşit în perioada noiembrie-martie. „Mai rămâne creşterea economică" a spus el. Isărescu a completat că această ajustare dureroasă oricum ar fi avut loc mai devreme sau mai târziu în condiţiile în care salariile au crescut peste inflaţie în ultimii 4 ani.

Isărescu a menţionat că economia se va ajusta de la un deficit de cont curent de 14% în 2007, la unul de 12% în 2008 până la 8-9% în acest an, dar că acest proces va fi dureros. Mai exact, importurile vor scădea foarte mult faţă de exporturi, ceea ce va reaşeza economia pe baze echilibrate.

×
Subiecte în articol: economic