x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie La CE Hunedoara „reaşezarea” începe cu disponibilizări

La CE Hunedoara „reaşezarea” începe cu disponibilizări

de Robert Kiss    |    19 Mai 2016   •   10:17
La CE Hunedoara „reaşezarea” începe cu disponibilizări
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În timp ce la Ministerul Energiei se consumă vorbe frumoase şi se întrunesc comitete şi comisii de lucru, situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este una critică. Compania a fost scoasă din insolvenţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia, şi a ajuns din nou la mâna creditorilor. Nici nu a ieşit bine din insolvenţă, că trei companii creditoare au şi cerut în instanţă încuviinţarea executării silite împotriva CEH pentru o creanţă cumulată de aproape 27 de milioane de lei.

În faţa unei situaţii grave cu care se confruntă CEH, cu un impact major pe toate palierele, fie că vorbim de cel social, de cel economic sau de securitate energetică, Guvernul răspunde cu concedieri masive şi cu restructurarea Complexului, prin închiderea a două mine, din cele patru rămase viabile.

Peste 1.000 de angajaţi pleacă

Prima măsură concretă, înainte de transmiterea planului de restructurare către Comisia Europeană, a fost emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului Cioloş, prin care angajaţii CEH vor fi disponibilizaţi în baza OUG 36/2013. “Aș vrea să fie clar și să se înțeleagă că suntem în mijlocul unui proces extrem de important, de reașezare pe un drum corect a mineritului, și că acest proces este strict legat de securitatea energetică a României. Este o măsură suplimentară de protecție socială care este necesară”, declara ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Concedierile colective, efectuate în baza unui plan de disponibilizare, vor viza cel puţin 1.000 de angajaţi din Vale Jiului, de la unităţile miniere şi de la termocentrala Paroşeni.

Bani nu prea sunt

Prevederile respectivei ordonanţe asigură angajaţilor care vor fi trimişi acasă o indemnizaţie de şomaj şi un venit lunar de completare pe o perioadă de până la doi ani. Venitul nu va depăşi salariul mediu net pe economie, adică aproximativ 1.900 de lei. De asemenea, angajaţii se aşteaptă la plăţi compensatorii acordate conform contractului colectiv de muncă, în valoare de până la şase salarii. Însă, peste această sumă planează încă incertitudinea. Deşi, odată cu ieşirea din insolvenţă, contractul colectiv de muncă ar trebui să fie din nou în vigoare, acesta a fost atacat în instanţă, urmând ca aceasta să dea un verdict abia în luna august. De asemenea, se pune problema fondurilor disponibile pentru aceste măsuri sociale, în condiţiile în care, imediat cum a fost scoasă din insolvenţă, compania a rămas fără bani.

În prima zi în care a fost scoasă din insolvenţă, conturile CEH au fost golite de doi creditori, CEC Bank şi furnizorul de gaze naturale. Cu greu au fost salvaţi banii pentru angajaţi. Ei au fost mutaţi, în ultimul moment, în fondul de salarii al companiei- surse din interiorul companiei

Investiţiile de mediu, pe hold

Dincolo de aceste probleme pe care le are Complexul Energetic Hunedoara, societatea se confruntă şi cu o serie de procese privind conformitatea la normele de popluare. Pentru a evita sancţiunile Gărzii de Mediu, CEH ar avea nevoie de investiţii de cel puţin 70 de milioane de euro, bani de care, în acest moment, nu dispune.

 

×