x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Siteul imminvest.ro este blocat. Florin Cîțu: „Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST”

Siteul imminvest.ro este blocat. Florin Cîțu: „Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST”

17 Apr 2020   •   11:26
Siteul imminvest.ro este blocat. Florin Cîțu: „Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST”
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Update2 FNGCIMM are suspiciuni întemeiate privind un atac cibernetic asupra siteurilor www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro, au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei IMM Invest.

„Portalul imminvest.ro a inregistrat o rata de inscriere de peste 200 aplicatii pe secunda inca din primele momente de la deschiderea aplicatiei, fiind intr-o crestere exponentiala. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei. In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice”, arată un comunicat al instituției.

Fondul de garantare spune că echipele tehnice lucrează pentru a remedia situatia si că, în cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi.

„Subliniem ca principiul de inscriere in program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an. De asemenea ii asiguram pe antreprenori ca suntem pregatiti sa lucram in regim de permanenta, pentru a procesa toate solicitarile primite in termenul promis”, spune FNGCIMM.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat vineri. Plafonul IMM INVEST România, în valoare de 15 miliarde de lei, a fost subscris de finanțatori în proporție de 120,5%, a anunțat recent FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii anunța că 40.000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

 

Update 1 „Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST.

Nici eu si nici romanii onesti care au acum nevoie de aceste resurse nu ne asteptam la o asemenea ticalosie.

Nicio problema. Continuam. Mergem inainte. Aflam cine este in spatele acestui atac si ii voi prezenta public.

De un lucru va asigur pe toti. Pe perioada cat site-ul nu functioneaza nu se inregistreaza nimeni in acest program.

Nu permit nicio smecherie”

 

 

Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu si...

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 17 aprilie 2020

 

 

Stire initiala Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a lansat vineri programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, dar la o jumătate de oră de la oficializarea siteului unde doritorii puteau depune solicitările, www.imminvest.ro era blocat.

Ministrul Finanțelor a precizat că IMM Invest nu are condiționalități și poate fi accesat tot timpul anului, un program menit să asigure repornirea economiei și susținerea a 600.000 de locuri de muncă.

Suma care poate fi acordată poate ajuge la 800.000 de euro pe companie.

Plafonul IMM INVEST România, în valoare de 15 miliarde de lei, a fost subscris de finanțatori în proporție de 120,5%, a anunțat recent FNGCIMM.

Florin Cîțu spune că în fuuncție de solicitări, plafonul poate fi suplimentat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) anunța că 40. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

„Principalul avantaj al Programului IMM INVEST ROMÂNIA este că asigură o finanţare rapidă, fără costuri de finanţare şi de garantare, având avantajul garanţiei statului pentru toate categoriile de credite, dobândă şi comisionul de garantare fiind suportate integral de la bugetul de stat, prin Ministerul Finanţelor Publice. Subvenţionarea totală a costurilor cu dobânzile şi comisioanele se aplică de la data acordării creditului până la 31 martie 2021, cu posibilități de prelungire”, a informat FNGCIMM, printr-un comunicat de presă.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu