x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţie blocată pentru paşapoarte

Licitaţie blocată pentru paşapoarte

de Jurnalul National    |    03 Aug 2007   •   00:00

Licitaţia Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru producerea paşapoartelor electronice a fost blocată pentru a doua oară in decurs de o lună, după ce procedura a fost contestată de incă o firmă, cu o zi inainte de expirarea termenului-limită pentru depunerea ofertelor.

Regia a primit ieri un fax prin care firma franceză Francois-Charles Oberthur Fiduciaire anunţă că a depus o contestaţie privind modul de derulare a procedurilor pentru selectarea companiei care va realiza paşapoartele electronice. In aceste condiţii, licitaţia va fi suspendată de drept pănă cănd Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor se va pronunţa, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor va fi din nou reprogramat.

AFACEREA. Contractul pentru realizarea paşapoartelor electronice are o valoare estimată la 77,3-89,2 milioane de euro şi il va obliga pe ofertantul căştigător să furnizeze minimum 2.085.000 documente - cu posibilitate de extindere pănă la cel mult zece milioane de bucăţi - , echipamente şi produse IT necesare personalizării, precum şi să asigure servicii de pregătire, mentenanţă şi suport pentru punerea in circulaţie a documentelor. Pentru a putea participa la licitaţie, potenţialii ofertanţi trebuie să indeplinească mai multe criterii, printre care condiţia ca in ultimii trei ani să fi realizat un milion de paşapoarte electronice.

Termenul de punere in circulaţie a paşapoartelor electronice a fost prelungit de Guvern in aprilie cu incă patru luni, pănă la 1 ianuarie 2008, măsură justificată prin necesitatea respectării legislaţiei privind achiziţiile publice.

×
Subiecte în articol: economic