x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţiii - CFR vinde şapte terenuri

Licitaţiii - CFR vinde şapte terenuri

de Elena Stan    |    25 Aug 2007   •   00:00

Pentru a putea să-şi achite datoriile către Electrica, in valoare de 600 de milioane de lei, Compania CFR SA vinde şapte terenuri.

CFR, care administrează şi intreţine infrastructura feroviară, organizează in luna septembrie o licitaţie pentru vănzarea unor terenuri de peste 100.000 de metri pătraţi, din care speră să obţină 300 de milioane de lei, jumătate din datoria către furnizorii de electricitate.

"Nu vom vinde clădiri sau staţii. Avem terenuri in domeniul privat al companiei, pe care le-am evaluat, iar in luna septembrie vom organiza o licitaţie prin Bursa Romănă de Mărfuri, prin care scoatem la vănzare şapte terenuri, de peste 100.000 de metri pătraţi, pentru a plăti jumătate din datoria de 600 de milioane de lei pentru electricitate", a declarat Constantin Manea, directorul general al CFR SA. Acesta a mai spus că CFR SA are de recuperat de la CFR Călători circa 300 de milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru plata datoriei către Electrica. Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns in această situaţie in primul rănd din cauza subfinanţării pe o perioadă lungă de timp, dar şi ca urmare a neincasării sumelor aferente prestaţiilor efectuate către CFR Călători.

×
Subiecte în articol: economic