x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lista păgubiţilor FNI este incompletă

Lista păgubiţilor FNI este incompletă

de Elena Stan    |    15 Ian 2008   •   00:00

Investitorii la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) care au fost omişi de pe lista celor care au dreptul la despăgubiri au depus la Curtea de Apel Bucureşti documente ce dovedesc dreptul lor de a primi banii pierduţi în urma prăbuşirii fondului.

PROCES

 

Investitorii la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) care au fost omişi de pe lista celor care au dreptul la despăgubiri au depus la Curtea de Apel Bucureşti documente ce dovedesc dreptul lor de a primi banii pierduţi în urma prăbuşirii fondului. Actele au fost depuse de preşedinţii asociaţiilor de investitori. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 4 februarie, ora 9:00. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va plăti anul acesta, o sumă estimată la 400 de milioane de lei (peste 108 milioane de euro) către păgubiţii FNI.

 

LITIGII. AVAS a preluat calitatea de debitor a Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) în pretenţiile rezultând din contractul de fidejusiune sau cauţiune încheiat între CEC, Sov Invest şi FNI. În prezent, pe rolul instanţelor de judecată se află circa 300 de litigii în care AVAS are calitatea de pârât, iar instituţia a fost obligată să plătească despăgubiri faţă de asociaţia ANI FNI, pentru cei 21.000 de membri ai organizaţiei. Din luna octombrie a anului trecut, când  AVAS a început să plătească păgubiţii FNI, şi până în prezent, instituţia a efectuat plăţi în valoare de cinci milioane de lei (1,3 milioane de euro). Prejudiciul în cazul FNI a fost estimat la cel puţin 300 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: economic