x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lufthansa a transportat un număr-record de pasageri din şi spre România

Lufthansa a transportat un număr-record de pasageri din şi spre România

de Elena Stan    |    03 Feb 2011   •   17:38

Compania Lufthansa, împreună cu partenerii Austrian Airlines şi Swiss, au transportat anul trecut peste un milion de pasageri din şi către România, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, iar pentru 2011 estimează un avans similar, pe fondul extinderii capacităţii de zbor.

Cei mai mulţi pasageri, peste 615.000, au fost transportaţi de Lufthansa.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare, cele trei companii au avut anul trecut aproape 82%, în creştere cu trei puncte procentuale faţă de 2009.

“România a ocupat o poziţie-cheie în cadrul strategiei de investiţii a companiei Lufthansa în ultimii ani, fiind a doua piaţă, după Polonia, din regiune. Vom continua planurile de dezvoltare în România, care vizează printre altele creşterea capacităţii de zbor, cu peste trei procente”, a declarat Stefan Versemann, directorul general de vânzări pentru România şi Republica Moldova al Lufthansa.

El a adăugat că din 27 martie compania va creşte cu un zbor frecvenţa pe ruta Cluj-Napoca-Munchen. Astfel, operatorul aerian va ajunge la 14 curse săptămânale pe această destinaţie.

“Totodată, pentru Timişoara am crescut anul trecut capacitatea de transport, cu 69%, ceea ce a determinat creşterea gradului de ocupare cu peste trei puncte procentuale”, a spus Versemann.

Pentru acest an, compania Lufthansa estimează în România o creştere de aproape 10% a numărului de pasageri transportaţi, în funcţie de dezvoltarea pieţei locale.

Din România, Lufthansa va opera, începând cu orarul de vară, 147 de zboruri pe săptămână către Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Viena şi Zurich.

Potrivit reprezentanţilor companiei, 80% din numărul pasagerilor din România aleg conexiuni din Munchen şi Frankfurt către alte destinaţii internaţionale.

La nivel mondial, Lufthansa a transportat anul trecut, împreună cu companiile din grup, peste 90 milioane de pasageri, în creştere cu 17,2%, în timp ce capacitatea de transport s-a majorat cu peste 12 procente.

Planurile Lufthansa pentru acest an vizează modernizarea flotei de aeronave, respectiv schimbarea scaunelor din cabine şi îmbunătăţirea serviciilor oferite la bord, investiţie de 130 milioane de euro.

Totodată, compania vrea să aloce aproape 13 miliarde de euro pentru creşterea flotei, cu 155 de avioane noi, până în 2016. Reprezentanţii companiei au precizat că 34 de aeronave vor fi recepţionate în acest an.
×