x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Managerii privați anunță concedieri

Managerii privați anunță concedieri

de Valentin Gros    |    29 Mai 2020   •   09:50
Managerii privați anunță concedieri
Sursa foto: Otmar Winterleitner/Getty Images/iStockphoto

Sentimentul manifestat de directorii companiilor cu privire la viitorul apropiat s-a îmbunătățit în această lună, comparativ cu aprilie. Totuși, potrivit estimărilor acestora, ne putem aștepta la o diminuare a numărului de angajați, în perioada mai-iulie, în toate domeniile de activitate.

 

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, scăderea volumului producţiei, arată ancheta de conjunctură efectuată de Institutul Național de Statistică (INS) în luna mai 2020. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni.

 

Stabilitate doar în construcții

Construcțiile vor înregistra în următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei. Dar și constructorii estimează o scădere moderată a numărului de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora. În comerţul cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice. Și comercianții prognozează o scădere moderată a numărului de salariaţi, anunțând, în schimb, creșterea preţurilor de vânzare cu amănuntul.

În fine, cererea din sectorul prestărilor de servicii va cunoaşte scădere în următoarele trei luni. Soldul conjunctural din mai este de -29%, după ce în aprilie a fost de -62%. Și în acest sector se estimează scăderea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15%). Preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor au un sold conjunctural -9%.

 

 

Chiar dacă pentru lunile de vară autoritățile promit relaxarea condițiilor sociale, managerii privați își păstrează pesimismul

×
Subiecte în articol: concedieri companii private