BUSINESS
Bucuresti, prima dintr-o lunga serie de societati care inregistreaza situatii financiare ce fac imposibila supravietuirea lor.
AVAS vinde pe bucati Energoreparatii
AVAS a hotarat acum ceva timp ca noua societati aflate in portofoliul fostului APAPS sa intre in lichidare imediata. Prima pe lista a caror active au fost deja scoase la vanzare este societatea bucuresteana Energoreparatii. CATALIN BUDESCU
Lichidatorul societatii Energoreparatii Bucuresti, desemnat de AVAS, compania PricewaterhouseCoopers Management Consultans, a scos la vanzare un teren, diverse constructii si echipamente de productie ale acestei companii, la un pret de oferta de circa 4,1 milioane de euro fara TVA. Terenul situat pe Bulevardul Energeticienilor (fostul sediu al societatii Energoreparatii) are o suprafata de 68.931 metri patrati, in timp ce constructiile insumeaza circa 27.638 metri patrati, reunind cladiri administrative, hale de productie si depozitare. Activele companiei cuprind si echipamente de productie (cuptoare electrice, instalatii de tratament termic, masini unelte), obiecte de inventar, stocuri si active necorporale. Licitatia va fi publica, cu strigare, urmand sa aiba loc la 23 septembrie.
DATORII. In cazul in care activele nu vor fi vandute la acea data, licitatia va fi reluata la 24 septembrie, la un pret de oferta de circa 3,2 milioane euro, fara TVA. Fosta Autoritate pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) prezenta in luna martie a acestui an situatia financiara a firmei Energoreparatii.
Aceasta inregistra pierderi de 222 miliarde lei, in timp ce datoriile totale se ridicau la peste 515 miliarde lei, valoare de 12 ori mai mare fata de capitalul societatii. Energoreparatii avea ca obiect de activitate productia, reparatia, modernizarea masinilor, a instalatiilor, a componentelor si pieselor de schimb pentru industria energetica si a cimentului.
Citește pe Antena3.ro
ESEC "REZOLVAT"
La societatile de mai sus se adauga si desemnarea de catre AVAS a firmei Sierra Quadrant SRL (cea care are in reorganizare si rafinaria RAFO Onesti) pentru a incepe derularea procedurii de lichidare voluntara a societatii comerciale Turnu SA din Turnu Magurele. Aceasta este una dintre cele sase fabrici din Romania producatoare de ingrasamant pe baza de azotat de amoniu pe care fostul APAPS a incercat zadarnic sa o vanda mai bine de un de zile. In functie de situatia fiecarei societati, acolo unde nu va fi posibila vanzarea ca intreg a societatii respective, prin mandatul acordat de AVAS, lichidatorul va putea vinde doar partile inca functionale din companiile respective.