x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marile afaceri - Eurocopter vrea IAR Ghimbav

Marile afaceri - Eurocopter vrea IAR Ghimbav

de Adrian N. Ionescu    |    02 Feb 2007   •   00:00

Dupa ce a devenit singura firma ce a raspuns cererii de elicoptere a Ministerului Administratie si Internelor (MAI), IAR Ghimbav Brasov capata perspectiva de a deveni centrul regional de mentenanta si servicii al companiei europene.
Eurocopter este si singura companie angajata in cursa pentru preluarea uzinei brasovene. "Noi speram sa castigam licitatia la MAI si sa vedem in urma negocierilor care sunt urmatorii pasi ai tranzactiei", ne-a spus Markus Steinke, vicepresedintele Eurocopter, la sediul fabricii din Donauworth, Germania. Miercuri, Eurocopter a livrat catre Oficiul german de protectie civila doua elicoptere EC 135, din aceeasi serie din care MAI roman ar putea cumpara 30, in functie si de echiparea dorita de partea romana. S-ar putea adauga alte cinci elicoptere de gabarit mediu din seria EC 155 si alte cinci "grele" tip EC 225.

INTRETINERE. Oficialii Eurocopter prezenti la Donauworth spun ca elicopterele se vand la pachet cu serviciile de mentenanta, training si modernizare. "Cumparatorii nu vor decat sa zboare cu elicopterele, si nu sa-si faca alte probleme", a spus Christopher Bach, purtatorul de cuvant Eurocopter Germania. "Mentenanta este de trei ori mai profitabila decat productia propriu-zisa", a adaugat Bach. Ceea ce lasa sa se inteleaga ca astfel se vor obtine profiturile si la IAR Ghimbav, unde deja functioneaza o societate mixta cu Eurocopter.

×
Subiecte în articol: economic eurocopter