x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maşini de lux la Ministerul Turismului

Maşini de lux la Ministerul Turismului

de Elena Stan    |    10 Apr 2009   •   00:00

Elena Udrea nici nu s-a instalat bine în scaunul de ministru al Turismului că deja a trecut la achiziţii.



Aceasta şi-a dat seama că nu se poate deplasa prin ţară sau prin străinătate decât cu un autoturism achiziţionat din bani de la bugetul de stat.

Ministerul Turismului va achiziţiona 19 autoturisme în valoare de 840.336 de lei fără TVA. Primul lot, alcătuit doar dintr-o maşină, care probabil este destinată blondei de la Turism, este în valoare de 141.176 de lei fără TVA. Cu cei circa 35.000 de euro ministrul poate achiziţiona un autoturism VW Pasat CC, Audi A4, BMW sau cu o maşină de teren.

Lotul doi din lista achiziţilor cuprinde 3 autoturisme cu o valoare estimată la circa 240.000 de lei, următorul cuprinde 6 maşini cu o valoare de 270.000 de lei, iar ultimul lot vizează achiziţionarea a 9 maşini cu o valoare estimată la 190.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, era necesară această mişcare pentru buna desfăşurare a activităţilor de autorizare, control şi promovare realizate de reprezentanţii ministerului.

"Ministerul Turimului este un minister nou înfiinţat, motiv pentru care nu are un parc auto, angajaţii folosind maşini închiriate sau cel mai adesea maşini personale pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Aceste autoturisme sunt destinate atât birourilor teritoriale şi aparatului central pentru activităţi care impun deplasări frecvente pe tot teritoriul României, de exemplu pentru activităţi de autorizare, control, promovare etc., cât şi birourilor pe care Ministerul Turismului le are în străinătate", potrivit răspunsului primit de la MT.

×
Subiecte în articol: economic