Românii au mâncat anul trecut alimente din import care au totalizat 6,51 de miliarde de euro, conform datelor de la Ministerului Agriculturii.Valoarea este cu peste jumătate de miliard de euro mai mare decât în 2015.
Carnea de porc se menţine în top cu o cantitate de 197.000 de tone, în valoare de 343,6 milioane de euro. De asemenea, au avansat şi importurile de grâu, până la 2,156 milioane de tone, în general pentru a fi re-exportate, valoarea acestora fiind de 330,9 milioane de euro, dar şi produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi (+44 milioane de euro) şi ciocolată (+43 milioane de euro). Au mai fost importate 63.500 tone de brânzeturi, în valoare de 178 de milioane de euro (+39 milioane de euro faţă de 2015), preparate alimentare de 226 de milioane de euro (+38 milioane de euro faţă de 2015), cafea de 197,6 milioane de euro (+27,9 milioane de euro), citrice de 163 milioane de euro (+23,8 milioane de euro), banane de 125,4 milioane de euro (+17,2 milioane de euro) şi carne de pasăre de161,7 milioane de euro, în plus cu 15,4 milioane de euro faţă de anul precedent. (D. Ivan)
Nu mai avem porci. Peste 343 milioane de euro a fost nota de plată pe care România a achitat-o în 2016 pentru carnea de porc