x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mazăre: Boc a tăiat din banii pentru handicapaţi

Mazăre: Boc a tăiat din banii pentru handicapaţi

de Elena Stan    |    07 Sep 2010   •   00:00

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a primit o adresă prin care a fost informat că Guvernul nu mai asigură fondurile necesare pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. "Guvernul ne-a informat că nu mai plăteşte însoţitorii persoanelor cu handicap.

Noi, Primăria, funcţionam de zece ani, de când sunt eu primar, ca un casier: luam banii de la Guvern şi îi plăteam pe cei 2.000 de însoţitori ai persoanelor cu handicap. Noi avem peste 2.000 de handicapaţi în Constanţa, fiecare are câte un însoţitor, că omul nu poate să se ducă nici până la WC. Banii veneau de la Guvern. Până la sfârşitul anului ori îi lăsăm pe handicapaţi să moară, ori luăm bani din altă parte şi plătim noi", a afirmat Mazăre. El a precizat că însoţitorii persoanelor cu handicap ar putea fi plătiţi de Primărie din sumele strânse prin reducerea cheltuielilor cu iluminatul public şi pază. De asemenea, Mazăre susţine că pentru luna în curs banii veniţi de la Guvern ajung pentru plata a doar 60% dintre însoţitorii persoanelor cu handicap.

El s-a declarat totodată nemulţumit de puterea de decizie pe care o are Elena Udrea, ministrul Turismului, cu privire la litoralul românesc. "Cert este că în noua Lege a turismului scrie că va trebui obţinută autorizaţie şi aprobare de la Bucureşti pentru o copertină pe care vrei să o pui în banda de litoral de la Mangalia până la Sulina, de la doamna ministru, inclusiv oraşul Constanţa. Cu alte cuvinte, madam Udrea este primăriţă peste litoralul românesc, să ne trăiască", a spus ieri Mazăre, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: economic