x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Merck Group a investit 2,1 miliarde de euro în cercetare

Merck Group a investit 2,1 miliarde de euro în cercetare

14 Mar 2018   •   17:10
Merck Group a investit 2,1 miliarde de euro în cercetare

Producătorul de tratamente pentru fertilitate şi boli endocrinologice Merck Group a investit în anul 2017, la nivel mondial, 2,1 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare.

 

Potrivit unui comunicat remis miercuri, compania estimează o creştere de 8% a cifrei de afaceri pentru finalul anului 2018, iar la nivel mondial o creştere de 2,8% a cifrei de afaceri. În 2017, vânzările din România au crescut cu 22% faţă de 2016.

'Activitatea companiei noastre este orientată în principal către pacienţi, cărora ne dorim să le oferim o viaţă bună, chiar dacă se confruntă cu boli grave. De aceea, alocăm o mare parte din resursele companiei în cercetare şi dezvoltare. În septembrie 2017 am primit aprobare pentru două tratamente revoluţionare, unul pentru pacienţii cu scleroză multiplă şi celălalt pentru cei cu cancer de piele', a declarat Schalk Opperman, general manager al diviziei Biopharma, Merck România.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, milioane de cupluri din întreaga lume suferă din cauza infertilităţii.

'În 2014 am intrat în domeniul tehnologiilor în fertilitate. Ne dorim să le simplificăm cât mai mult viaţa cuplurilor şi persoanelor care îşi doresc să facă un copil. Am înţeles că, din moment ce fiecare pas pe care îl fac în cabinetul medicului specialist joacă un rol esenţial în mărirea şanselor de succes, tehnologiile inovative chiar pot constitui o diferenţă importantă. De aceea, acum combinăm din ce în ce mai mult portofoliul nostru de medicamente cu cele mai noi tehnologii, astfel încât să creştem nivelul de standardizare, automatizare şi excelenţă în tratamentul asistat', a menţionat Schalk Opperman.

Merck este cea mai veche companie farmaceutică şi chimică din lume, fondată în Darmstadt, Germania, în 1668. În prezent, 55 de milioane de oameni folosesc zilnic medicamente din portofoliul Merck, pentru producerea cărora lucrează 53.000 de angajaţi, din 66 de ţări. În România, în ultimele 18 luni, numărul angajaţilor a crescut cu 50%. AGERPRES

×