x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Microgranturi de 2.000 de euro pentru firmele mici

Microgranturi de 2.000 de euro pentru firmele mici

de Adrian Stoica    |    13 Oct 2020   •   10:07
Microgranturi de 2.000 de euro pentru firmele mici

De ieri au început înscrierile pentru accesarea de microgranturi din fonduri externe nerambursabile, formularul electronic de înscriere fiind activ pe platforma IMM Recover. Termenul-limită pentru înscriere este vineri, 16 octombrie, ora 20:00, existând însă posibilitatea prelungirii intervalului.

Microgranturile, cu o valoare totală de 100 de milioane de euro, vor putea fi accesate de întreprinderile mici și mijlocii care fac dovada prin situațiile financiare depuse că nu dețineau salariați cu contract individual de muncă la data de 31 decembrie 2019; PFA, ONG-uri cu activitate economică în anumite domeniile de activitate,  PFA/Cabinete medicale individuale, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu Covid-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza OUG nr. 43/2020. 

 

Sprijinul financiar pentru cei care se vor înscrie va fi de  2.000 de euro.

 

Încă două forme de sprijin, în aşteptare

De asemenea, prin această schemă de ajutor de stat, acordată în baza OUG 130/2020, vor mai fi acordate două categorii de granturi, dar pentru ele deocamdată nu a fost anunţată data de înscriere. Astfel, este vorba despre granturi pentru capital de lucru în valoare totală de 350 milioane de euro şi granturi pentru investiții în valoare totală de 550 milioane de euro. Pentru aceste două categorii, granturile pentru capitalul de lucru vor fi de până la 150.000 de euro, iar cele pentru investiții, de până la 200.000 de euro. 

 

7.500 cereri au fost depuse în primele două ore de la debutul programului de microgranturi
 

×