x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mii de CFR-işti cer oprirea disponibilizărilor

Mii de CFR-işti cer oprirea disponibilizărilor

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Apr 2009   •   00:00

Circa zece mii de feroviari au ajuns în această dimineaţă în faţa sediului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii . CFR-iştii cer oprirea disponibilizărilor de la cele trei companii CFR, precum şi intervenţia statului român în vederea declinului tehnic al sistemului feroviar din România. Protestatarii vor mărşălui apoi pe traseul Ministerul Transporturilor - Guvernul României - Gara de Nord.





Protestatarii sunt nemulţumiţi, în special, de faptul că "se intenţionează  reducerea personalului productiv, dar în acelaşi timp doreşte ca personalul TESA să rămână în structură, ceea ce nu ni se pare corect". În opnia celor prezenţi la miting  "mafia politică s-a implementat în sistemul feroviar".

Conform celor declarate de Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial," astăzi va fi înaintată oficialilor MTI şi ai Guvernului o petiţie care cuprinde cinci puncte principale ale revendicărilor salariaţilor căilor ferate". Sindicaliştii cer, de asemenea, găsirea de urgenţă a unor soluţii de anulare a datoriilor CFR Infrastructură şi achiziţionarea energiei electrice de către operatorii feroviari direct de la furnizor.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că în 2-3 săptămâni, în cadrul companiilor CFR vor avea loc schimbări legate de personal, care vor crea probleme sociale.


×
Subiecte în articol: economic