x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Milioanele de la mica publicitate

Milioanele de la mica publicitate

de IncomeMagazine    |    02 Noi 2012   •   11:42
Milioanele de la mica publicitate
Sursa foto: Polka Dot Images/Getty Images/Polka Dot RF

Ce au în comun un magazin naturist aflat într-un centru comercial din Timişoara, un business hotelier întins pe mii de metri pătraţi, în judeţul Braşov şi un afterschool din Bucureşti? Toate sunt afaceri la cheie, scoase la vânzare pe site-urile de mică publicitate. Dacă ultima dintre ele şi-a găsit deja un nou proprietar, celelalte două încă mai aşteaptă. Sunt nevoite să facă faţă unei concurenţe în creştere cu 10-15% comparativ cu 2011 .
Circa 3.000 de businessuri scoase la vânzare în această perioadă, fără a le lua în calcul pe cele aflate în faliment şi în procedură de comercializare a activelor.

Retragerea din acel tip de afacere sau un exit din orice fel de business , o firmă construită încă de la început special pentru de a fi vândută, mutarea în alt oraş sau ţară a proprietarului, existenţa unor credite restante sau greu de rambursat, ori scăderea încasărilor sunt principalele motive pentru care afacerile sunt scoase la vânzare la mica publicitate. Iar numărul anunţurilor de acest fel a crescut în anii de criză.

„Alte motive ţin de dorinţa proprietarilor de a găsi un asociat cu care să dezvolte afacerea, o firmă concurentă sau dintr-un domeniu asemănător cu care să poată creşte businessul şi să-şi optimizeze cheltuielile. Există şi proprietari care s-au săturat de businessul curent şi doresc să deschidă o afacere mai profitabilă decât cea pe care o deţin”, a afirmat Radu Ciucioiu, administratorul platformei Piaţa Afacerilor, care intermediază astfel de tranzacţii.

Tot pe site-urile de profil se găsesc şi businessurile ai căror proprietari au ajuns la o anumită vârsta şi vor să se pensioneze, iar în lipsa unui succesor capabil să o ducă mai departe, preferă să o vândă, a completat Ciucioiu.

Ca şi obiectul de activitate, care este cât se poate de variat, şi preţul oscilează de la câteva zeci de mii de euro până la câteva milioane.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca
Ce se ascunde in spatele marcilor proprii din hypermarketuri
Cele mai costisitoare catastrofe naturale din lume

×
Subiecte în articol: mica publicitate business