x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Finanţelor vrea încă un miliard de de lei împrumut

Ministerul Finanţelor vrea încă un miliard de de lei împrumut

13 Sep 2010   •   00:00

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ organizează astăzi o licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de un miliard de lei, cu scadenţa la un an, arată calendarul de emisiuni de titluri de stat publicat de MFP.



MFP vrea să împrumute de la bănci în septembrie 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro) prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat.

O nouă licitaţie,notează Agerpres,  a patra din aceasta lună, va avea loc pe 16 septembrie, pentru o emisiune de obligaţiuni benchmark, cu scadenţa la şapte ani, în valoare de 300 de milioane de lei, cu un cupon de 6,75 la sută, iar pe 20 septembrie o nouă licitaţie de certificare de trezorerie cu discount, cu scadenţa la şase luni, în valoare de un miliard de lei.

Ultima licitaţie din septembrie este fixată pe 27 septembrie, pentru certificate de trezorerie cu scadenţa la un an, în valoare de un miliard de lei.

În primele opt luni din 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă peste 25 miliarde de lei, după ce, în 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: economic