x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Transporturilor rămâne cu doi secretari de stat

Ministerul Transporturilor rămâne cu doi secretari de stat

13 Iul 2010   •   00:00

Doi dintre cei patru secretari de stat ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vor pleca din organigrama instituţiei, urmând ca în funcţii să rămână Eusebiu Pistru şi Constantin Dascălu, potrivit informaţiilor remise Agerpres de reprezentanţii ministerului.

Potrivit surselor citate, de la MTI vor pleca Gheorghe Popa, secretar de stat pentru infrastructura feroviară, şi Marin Anton, care se ocupa de aviaţie şi domeniul naval, urmând ca secretarii de stat rămaşi, Constantin Dascălu şi Eusebiu Pistru, să le preia atribuţiile.

Restructurarea vine ca urmare a deciziei Guvernului de reducere a numărului secretarilor de stat din ministere.

Guvernul a decis să reducă numărul de secretari de stat şi de subprefecţi, în cadrul procesului de continuare a restructurării sectorului public din România. În acest context, la nivelul ministerelor vor fi păstrate câte două funcţii de secretar de stat, exceptând ministerele Administraţiei şi Internelor (MAI), Afacerilor Externe (MAE) şi Finanţelor Publice (MFP), unde vor exista câte trei astfel de funcţii.

În momentul de faţă, în cadrul ministerelor există 57 de posturi de secretari de stat, dintre care şapte posturi vacante. În urma restructurării vor mai rămâne 32 de secretari de stat.

×
Subiecte în articol: economic