x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Transporturilor va înfiinţa un centru intermodal de marfă la Braşov

Ministerul Transporturilor va înfiinţa un centru intermodal de marfă la Braşov

20 Feb 2011   •   20:28

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat, într-o conferinţă la sediul PDL Braşov, că ministerul intenţionează să înfiinţeze la Braşov unul din cele patru centre intermodale de marfă, alături de Timişoara, Constanţa şi Suceava, proiect în valoare de opt milioane de euro.

Cele patru centre intermodale din ţară vor permite schimbul de mărfuri şi transferul lor de pe căile rutiere pe calea ferată sau pe apă, potrivit ministrului, transmite corepsondentul MEDIAFAX.

"Centrul intermodal este un proiect de aproximativ opt milioane de euro. În acest moment, la Ministerul Transporturilor a fost depusă documentaţia, el urmează să fie finanţat din Programul Operaţional pentru Transporturi. E un proiect care se încadrează în politica europeană, de a stabili centre intermodale şi de a interconecta modurile de transport astfel încât utilizarea excesivă a transportului rutier să fie transferată către transportul feroviar şi transportul pe căile navigabile", a spus Boagiu.

Centrul de la Braşov va fi construit pe DN13, între localităţile Bod şi Feldioara, termenul de finalizare fiind estimat pentru anul 2013. Locaţia a fost aleasă pentru că poziţia va facilita accesul atât la calea ferată, cât şi la autostrada ce va fi construită.

Cele patru centre de la Braşov, Timişoara, Constanţa şi Suceava vor fi construite prin parteneriat între minister şi administraţiile locale, iar parteneriatul se va păstra şi în administrare.

În prezent, 70-80% din traficul de mărfuri la nivel european utilizează infrastructura rutieră.

×