x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Economiei, bonusuri ilegale de 53.000 de euro

Ministrul Economiei, bonusuri ilegale de 53.000 de euro

de Marius Gîrlașiu    |    15 Feb 2017   •   14:10
Ministrul Economiei, bonusuri ilegale de 53.000 de euro

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi încasat ilegal bonusuri în valoare de peste 53.000 de euro, pe vremea când era director general al Poştei Române. Informaţia apare într-un raport al Curţii de Conturi, care recomandă Poştei Române să recupereze prejudiciul.

 

Inspectorii Curţii de Conturi au constatat că fostul director general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, numit în funcţie în data de 10 iunie 2014, a încasat cu aprobarea instituţiei bonusuri în valoare totală de 236.864 de lei (peste 53.000 de euro), reprezentând bonusuri trimestriale şi anuale aferente anilor 2014 şi 2015. Raportul Curţii de Conturi menţionează că acordarea acestor bonusuri nu s-a produs pe baza unor indicatori de performanţă, încălcându-se astfel prevederile ordonanţei de urgenţă 109/2011.

 

CC: Recuperaţi prejudiciul!

Poşta Română a sărit în apărarea actualului ministru şi a precizat, într-un comunicat, că “unul din principalele motive pentru care domnia sa a încasat bonusuri de performanţă a fost faptul că, în 2014, Poşta Română a înregistrat, pentru prima dată, profit după cinci ani de pierderi, în 2015 a înregistrat profit operaţional, iar pe parcursul anului 2016 a continuat menţinerea în parametrii de profit, conform estimărilor bugetare de la începutul anului”. În ciuda explicaţiilor oficiale, experţii de la Curtea de Conturi au recomandat Poştei Române să recupereze prejudiciul cauzat bugetului companiei “prin efectuare cheltuielilor nelegale generate de plata bonusurilor trimestriale şi anuale contrar prevederilor stabilite prin OUG 109/2011”.

Prejudiciul produs de Alexandru Petrescu s-a produs în timpul mandatelor foştilor miniştri ai Comunicaţiilor Răzvan Coţovelea, Sorin Grindeanu şi Marius Bostan.

×