x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Economiei, Ion Ariton: Preţul gazelor nu se va majora în această iarnă

Ministrul Economiei, Ion Ariton: Preţul gazelor nu se va majora în această iarnă

de Mediafax    |    14 Oct 2011   •   18:16

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ca pretul gazelor este stabilit de "cerere si oferta", afirmand insa ca pretul acestora nu se va majora in aceasta iarna."Preturile sunt pe piata, cererea si oferta va stabili acest pret. Chiar ieri ( joi - n.r.) am stabilit stocurile pe iarna. In aceasta iarna nu va fi nicio crestere a pretului gazului", a afirmat Ariton.
Intrebat daca achizitionarea gazului direct de la Gazprom va duce la o scadere a pretului gazelor in 2012, Ariton a raspuns ca "este greu de spus in acest moment".
"Acest lucru este greu de spus in acest moment. Renegocierile contractelor se vor face la pretul bun. Noi avem convingerea ca va fi un pret bun, atractiv, care sa nu afecteze populatia si marii consumatori, acestia fiind motorul economic", a spus Ariton.
Potrivit lui Ariton, "consumul de gaz de la rusi nu este asa de mare", insemnand mai putin de o treime din consumul national.
Ariton a anuntat ca Romania va cumpara gaz direct de la Gazprom "pe masura ce contractele aflate in derulare se vor incheia", adica incepand din 2012 si pana in 2020.

×