x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Finanţelor: Cursul valutar, influenţat de factori externi. Nu pot măsura efectul politicii

Ministrul Finanţelor: Cursul valutar, influenţat de factori externi. Nu pot măsura efectul politicii

04 Iul 2012   •   12:33

Desi dealerii sustin ca modificarile din planul politic afecteaza cursul valutar, ministrul Finantelor, Florin Gergescu sustine insa ca de vina pentru deprecierea monedei nationale este criza economica instalata la nivel european.

'Evolutia cursului reflecta factori conjuncturali externi. Deprecierea survine, probabil, pe fondul turbulentelor din zona euro', a spus Georgescu.

Intrebat daca evolutia cursului valutar nu este influentata si de factori politici interni, precum posibila suspendare a presedintelui Traian Basescu, ministrul a raspuns ca nu are un "instrument" care sa masoare exact efectul acestor factori.

Moneda europeana a fost cotata miercuri de BNR la 4,4715 lei, iar analistii economici se asteapta ca leul sa se devalorizeze in continuare. Caderea leului e cauzata printre altele si de instabilitatea politica din Romania, dupa ce USL a schimbat marti presedintii Senatului si Camerei Deputatilor.

×