x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Finanțelor respinge ideea unui împrumut de la FMI, dacă acesta vine cu condiționalități

Ministrul Finanțelor respinge ideea unui împrumut de la FMI, dacă acesta vine cu condiționalități

05 Mai 2020   •   14:20
Ministrul Finanțelor respinge ideea unui împrumut de la FMI, dacă acesta vine cu condiționalități

Ministerul Finanţelor evaluează toate opţiunile de finanţare de la instituţiile financiare internaţionale - FMI; Banca Mondială, BERD - dar care nu presupun condiţionalităţi.

„Nu vom accesa un credit care vine cu condiționalități”, a spus ministrul marți, într-o conferință de presă.

Ministrrul spune că Guvernul se finanțează de pe piața locală, unde nu a fost penalizat, deși deficitul bugetar a crescut iar perspectivele agențiilor de rating nu sunt cele mai favorabile. O a doua sursă de finanțare este piața internațională, a spus Cîțu, amintind de emisiunea de obligațiuni din martie.

Finanțele intenționează să atragă de la populaţie aproximativ 6 miliarde de lei în anul 2020, iar în prezent are în pre­gătire reluarea mecanismului uti­lizat în anii 2015 şi 2016 de emisiuni de titluri de stat prin intermediul siste­mului bancar, emisiuni care urmează a fi listate la Bursa de Valori Bucureşti. „Detaliile privind noile măsuri pentru populaţie, in­clusiv cele privind con­ti­nuarea Programului Tezaur prin in­ter­mediul unităţilor Tre­zo­reriei Sta­tului şi al ofici­ilor poş­ta­le ur­mea­ză a fi fă­cu­te pu­blice, după luarea de­ci­ziilor care se impun pri­vind ridicarea stării de ur­genţă de pe teri­to­riul României“, a trans­mis Ministerul Finan­ţelor pentru ZF.

(sursa: Mediafax)

×