x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Budăi: Trebuie să avem această majorare a salariului minim pe economie

Budăi: Trebuie să avem această majorare a salariului minim pe economie

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   18:42
Budăi: Trebuie să avem această majorare a salariului minim pe economie
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat care sunt pașii de urmat pentru creşterea salariului minim de la 1 iunie 2023. Noua mutare este așteptată de 7 milioane de români. 

Printre variante este inclusiv creșterea cu 500 de lei de la 1 iunie a salariului minim pe economie.

"Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN

Ministrul Muncii, detalii exclusive despre creşterea salariului minim, posibilă de la 1 iunie: "Da, PSD susţine aceste măsuri"

×
Subiecte în articol: Marius Budăi salariu minim