x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mobilă de lux la Bife-Timb

Mobilă de lux la Bife-Timb

de Daniela Ivan    |    06 Sep 2007   •   00:00
Mobilă de lux la Bife-Timb

Patul ecologic cu telecomandă, cearceaful cu magneţi sau uşa ecologică din lemn masiv sunt doar căteva dintre atracţiile de la Bife-Timb 2007. Tărgul abundă de produse ecologice şi naturale, majoritatea din import.

Producătorii de accesorii şi mobilier pentru locuinţe au descoperit apetitul in creştere al romănilor pentru amenajările interioare. Fie că este vorba despre renovarea locuinţei sau despre mobilarea unui cămin nou, romănii nu fac rabat de la calitate, stimulaţi şi de creşterea veniturilor. Materialele naturale şi ecologice sunt in topul preferinţelor clienţilor, iar pe piaţa mobilei şi a amenjărilor interioare işi fac simţită prezenţa tot mai des producătorii din străinătate. Â


UŞI DIN LEMN MASIV.
Mulţi producători din străinătate au intrat de căteva luni pe piaţă, cu uşi de interior sau de exterior din lemn masiv. "Am văndut o uşă de exterior de 5.000 de euro şi nu s-a discutat nimic despre preţ, ci mai degrabă despre probleme tehnice", spune Vasile Limban, manager de vănzări Romănia al firmei Wippro din Austria. "Cei care caută astfel de produse sunt oamenii care preferă calitatea, care incep să fie din ce in ce mai mulţi şi in Romănia", spune reprezentantul firmei austriece. Deşi preţurile uşilor pornesc de la 1.000 de euro, clienţii nu lipsesc.

Nici concurenţa firmelor ruseşti, care vănd tot uşi ecologice din lemn masiv, dar la un preţ ceva mai mic, intre 1.000 şi 2.000 de lei. "Fabrica este in Rusia şi putem produce mai ieftin, deoarece la noi energia electrică şi materialele naturale sunt mai ieftine", spune Kizill Trifan, managerul Volhoveţ Romănia.


PATUL CU TELECOMANDĂ. Este reglabil cu ajutorul telecomenzii şi permite ridicarea capului sau a picioarelor in poziţia dorită. In plus, este dotat cu o saltea bio-ortopedică şi care este confecţionată din cocos şi latex natural, antialergică. "Permite susţinerea optimă a coloanei şi este indicată persoanelor care au probleme cu coloana", spune Szilagyi Ştefan, manager la firma Bio-Textima. El adaugă că aceste sisteme sunt produse in Ungaria şi exportate in Austria, Germania, Suedia şi Rusia. Preţul unui astfel de pat ajunge la 2.500 de lei.


CEARCEAFUL MAGNETIC. Pentru locatarii blocurilor inalte au apărut cearceafurile cu magneţi. "In blocuri unde este mult fier, cămpul magnetic al pămăntului nu mai ajunge să echilibreze circulaţia in timpul somnului şi astfel apar diferite boli de circulaţie. Pentru a evita acest neajuns, se poate folosi un cearceaf care are incorporat in textură magneţi ce ajută circulaţia", explică Szilagyi. La tărgul de mobilă Bife-Timb 2007, care se desfăşoară in perioada 5-9 septembrie la Romexpo, din cele 550 de firme prezente, un sfert este din străinătate.

×
Subiecte în articol: economic