x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Modificări în Legea Energiei: Comparatorul de tarife va putea fi integrat în site-urile de știri

Modificări în Legea Energiei: Comparatorul de tarife va putea fi integrat în site-urile de știri

16 Iun 2022   •   11:31
Modificări în Legea Energiei: Comparatorul de tarife va putea fi integrat în site-urile de știri

Vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, deputatul USR Cristina Prună, anunță că a reușit să introducă două modificări importante în Legea Energiei care aduc mai multă transparență în activitatea ANRE. Astfel, comparatorul de tarife ar putea fi integrat în site-urile de știri.

Concret, ANRE va trebui să publice lunar datele referitoare la tranzacțiile de pe piață în mod transparent și va pune la dispoziția oricăror părți interesate aplicația privind comparatorul de tarife.

„Acum toți românii vor putea să vadă pe site-ul ANRE, în fiecare lună, care este prețul de cumpărare pe piața de energie și să îl compare cu cel din ofertele furnizorilor. Prea mult timp oamenii au fost intoxicați cu fel și fel de teorii despre furnizorii de energie. Acum vor putea să verifice singuri dacă aceste teorii au fost sau nu adevărate”, explică, joi, deputatul USR, Cristina Prună.

Potrivit USR, în prezent, pe site-ul ANRE intră foarte puțini oameni, iar dacă nu sunt familiarizați cu site-ul nu găsesc cu ușurință comparatorul de tarife.

Prin amendamentul propus de USR, site-urile de știri, dar nu numai, vor putea solicita către ANRE accesul la comparatorul de tarife pentru a putea fi integrat în site-ul propriu, devenind astfel mai accesibil pentru consumatori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: legea energiei