x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MTI vrea 1,7 milioane de euro pentru Aeroportul din Timişoara

MTI vrea 1,7 milioane de euro pentru Aeroportul din Timişoara

de Elena Stan    |    16 Oct 2009   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) solicită suplimentarea bugetului din acest an, din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu suma de 7,26 milioane de lei (peste 1,7 milioane de euro), pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la pista aeroportului Traian Vuia din Timişoara.



Ministerul transporturilor deţine 80% din acţiunile aeroportului, restul titlurilor aparţinând Fondului Proprietatea. "Lucrările de reparaţii curente ale pistei, iniţiate în acest an în regim de urgenţă, din cauza unor exfolieri ale asfaltului, pun în pericol siguranţa traficului", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de MTI.
Compania a plătit până în luna octombrie, din venituri proprii, 1,78 milioane de lei pentru aceste lucrări."Pentru menţinerea pistei în parametrii corespunzători derulării în siguranţă a traficului aerian şi implicit desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii, este absolut necesară finalizarea de urgenţă a lucrărilor de reparaţie la pista de decolare-aterizare (...). Restul de plată aferent lucrărilor de reparaţie este de 7,26 milioane de lei, sumă pe care societatea nu o poate asigura din surse proprii", precizează autorii documentului. Aeroportul a avut în primele şase luni 433.300 pasageri, în creştere cu 6% faţă de intervalul similar din anul precedent.

×